2014. július 13., vasárnap

2014 június és itt az újabb baj

Visszaolvastam egy kicsit a naplóm és a 2010-es első sokk után 2012 júniusában éreztem a nyirokcsomó megnagyobbodást a hónaljamban- nyirokcsomó áttét.
2013 júniusban, 1 évvel rá - mikor már minden jól alakult és úgy tünt sikeresen veszem az akadályokat- sokadjára- jelentkezett a deréktáji fájdalom, ami után kiderült, az áttét visszatért, mindefelé terjedt.
Most pedig, 2014 júniusban itt van az újabb, nemtudomhanyadik sokk - a venurafenib nem hat többé. Mindamellett, hogy ez a gyógyszer az áttétek 98%-át eltüntette, maradt még egy áttét amit nem tudott eltüntetni, a szegycsontnál- nem hat már a gyógyszer, a ct a szegycsontnál növekedést mutat. A gyógyszert megvonták, ahogy aláírtam: nem kaphatom többet, ha a növekedés nagysága eléri a 20%- ot.
Most itt állok, és nem tudom mi lesz... már megint.

2014. július 2., szerda

Filozofálgatás1

Egy kollegámmal beszélgettünk az élet nagy dolgairól és filozofálgatni kezdtünk.
Mondta, hogyha tehetné tejhatalma lenne, és megváltoztatná a világot. Mert most nagyon nem okés.
"Lehet neked kellene változni, nem a világnak"- mondtam. Ha változna a gondolkodásmódod, a világ is vele változna. Ha boldognak érzed magad, talán a világ körülötted is szépnek tűnne. Győzködtem, mert tudtam ez lenne a helyes út, amit egyébként én sem tudok még követni..
Mondta, hogy nem is azzal van gond, hanem hogy mennyi rossz ember él a világban. Akik gyerekeket dolgoztatnak éhbérért, háborúznak, stb. Mondtam, hogy ez sajnos így lesz míg világ a világ. Mert még ha ő lenne a világ ura és eltörölné a "számára" rossz dolgokat- mert ez ugye eléggé szubjektív.., lesz olyan aki igenis csak azért is akarja azt, amit eltöröltek. Mindig lesznek olyanok, akik azt élvezik, ha szembeszállhatnak a szabályokkal. Így kell elfogadni a világot, a mi feladatunk az, hogy saját környezetünkben tegyük azt, ami szerintünk jó, és segítsünk. Ő is jó ember, vért ad amikor csak tud. Én nem adhatok vért, de próbálom apró dolgokkal felhívni a figyelmet a fontos dolgokra, mert sajnos egyre kevesebb van ezekből: egy mosoly, kedves szó, adakozás,szelektív hulladékgyűjtés stb. Kis dolgok, de ha egy ember hisz benne, talán átadhatja egy másiknak, és a csapat bővül. Megszépíthetjük a világot. Egy mosoly ingyenes, és mégis a legszebb dolog a világon!